tisdag 24 februari 2009

Roligt, roligt!!

Nu är det roligt igen! Februari är ju snart slut och jag måste säga att jag är såå nöjd med hur den här månaden blev :-) Och i helgen avslutar jag med att åka på kryssning!! Det är ganska precis 20 år sen (HUR är det möjligt??) jag åkte med Stena Germanica förra gången... Det var mycket som hände då som INTE kommer att hända igen, och det var mycket jag gjorde då som jag INTE kommer att göra igen och det är allt jag har att säga om det! :-)

Två nya layouter till Annas scrapbooking har jag gjort:


En med våran lille gubbe som säger Tatt,tatt! när han får något

och en om mig och mina drömmar om att få ha en egen gräsmatta med små vita blommor i.

lördag 14 februari 2009

...9, 10, 11, TÅRTA!!

Igår var ingen vanlig dag, för det var Pluttens födelsedag! Hurra, hurra, hurra!
Plutten firade sin födelsedag med att DYKA in i plättbakelsen och säga Mmmm!





Han var väldigt nöjd med sin födelsedag och sa att det var den bästa födelsedan han någonsin hade haft!! :-)


måndag 9 februari 2009

Det lönar sig tydligen att reklamera!

Jo men visst!

Några minusgrader... Japp!
Fluffig snö................... Japp!
SOL.............................Jappe-ti-japp!!
Underbart soligt och vitt helt enkelt. Tack så mycket vädergudarna! Jag önskar att jag hade en lika underbar vit layout att visa, men istället langar jag upp en färgkaramell :-) I höstas när Smulan fyllde 3 år letade vi upp en läcker graffitivägg och fotade lite. Inspirerad av en utmaning från Mikaelas fotofredag så hade jag med thickers att skriva "tre" med. Smulan var på sitt bästa humör och bilderna blev roliga och bra!!




Söt, tokig och tre!

torsdag 5 februari 2009

Smula på skridskor :-)

Smulan har fått skridskor och ivrigt påhejad lyckades hon lära sig att ta sig framåt ganska snart :-) Hon är inte överdrivet entusiastisk, så hejarklacken får jobba hårt. Hon tycker det är dumt att det är så halt på isen och så fort hon ramlar vill hon gå och fika istället :-) Jag hoppas det lossnar snart så att hon får lite fartvindsus i öronen och kill i magen!

onsdag 4 februari 2009

Mapp nr 6, foto nr 6...

Har blivit utmanad av Anna och detta är vad jag hittade i mapp 6, bild nr 6. Det var litte roligt för det är ett foto som är preciiis 1 år och 3 dagar gammalt dvs från 10 dagar innan vi fick da Plutt :-) Jag & Smulan var "hemma" i mitt föräldrahem och myste bara vi två och så gjorde vi snögubben "som hade en gul snopp som näsa".
Det finns inga gula snoppar Anna -det var en banan!!

tisdag 3 februari 2009

Svettigt värre..

Den här trötta och tjocka morsan har fått en rejäl utmaning att bita i :-) Jag ska genomföra Tjejklassikern! Jag börjar med att cykla Tjejvättern i juni och förhoppningsvis får jag triumfera efter Tjejvasan 2010! 3 mil på skidor kan bli jäkligt långt om man inte kan åka skidor... det är bäst jag lär mig ...snart :-) Vill inte du också vara med? Om du är en lagom rund person i dina bästa år så kan du väl bli min pepp-partner?! Jag skulle väldigt gärna vilja ha en sån! :-) Idag har jag iaf kört spinningcykel så det rök om det i 50 minuter... Undrar hur lång tid det tar att cykla 9 mil? Det tar 1 timme om man kör bil i 90 km/h.... Hur fort kan man cykla egentligen? Hmmm.... Ju mer jag tänker på det, desto mer inser jag hur ont i baken jag kommer att få. Det kanske inte var någon bra idé att hoppa på just den utmaningen... Och nu har jag berättat det här också. Hur ska jag kunna slingra mig ur det här nu då??
Tur att jag scrappar också; det blir jag varken svettig eller får ont i baken av! Pjuh!!

En DT layout till Annas Scrapbooking. Smulan blev helt begeistrad när hon fick se att det kom snö och hon ville springa ut i snön på en gång så klart!


Och här kommer en riktig kärleks layout :-) Geten Elias är Smulans absoluta favoritdjur och vi måste titta på honom varje gång vi är i Lill-Skogen Massa fina papper, journaling tags och fina små alfabeten från Making Memories finns i Annas Shop!
En riktigt charmig grabb! Hi hi!

måndag 2 februari 2009

Han går!

Vi har försökt locka Plutten att gå och har använt apelsin & banan som lockbete, men vi har inte lyckats nåt vidare-när han vill vara snabb är det kryp som gäller. Jag har sett honom ta några steg förut tex om han håller något i händerna och liksom inte tänker på att han går. Men nu ikväll gick han alldeles av sig själv från TVn (som han hade tränat på att stänga av och sätta på) till soffan där jag satt och glodde på Simon & Tomas... Jag hade tänkt att fota Pluttens lilla finger som petar, pillar och trycker på ALLT som ser spännande ut just nu, men så fick jag fånga den här glada grabben på promenad istället :-)

Jag scrappar också! Var ju tvungen att scrappa det gulliga fotot från 9-månaders dagen, med Plutt i luddig mössa :-) Hittade ett ursnyggt gammalt Scenic Route papper som matchade mössan och så lite Tim Holtz attiraljer.


söndag 1 februari 2009

Yes!!

Jag tror det har vänt! Även om inte vädergudarna bjöd på strålande solsken idag så fick jag iaf bevis på att solen faktiskt finns där bakom molnen nånstans. Jag har fått se glimtar av en blå himmel och några kaxiga solstrålar som vågade sig ut. Det tar sig! Fångade en sprakande solnedgång som bildbevis också: (Ingen solnedgång utan sol liksom...?)

En annan sak som fick mig att säga Halleluuujaa! idag var att jag "fick tillbaka" ett gäng bilder som jag trodde var försvunna. Förra våren provfotade jag i RAWformat och provkörde Adobe Lightroom (som jag behövde för att mitt Photoshop skulle kunna läsa RAWformat). Prövotiden gick ut efter en månad, jag glömde spara en del foton i jpg format och vips så var de borta iom att Lightroom försvann. Idag råkade jag hamna på Adobes sida, såg att det fanns Lightroom 2 som man kunde provköra... Laddade så klart ner det och ta-da!! Programmet letade upp mina gamla bilder!! Det är nog ingen överraskning att det blev så här för den som är insatt och vet hur saker och ting funkar, men jag fick verkligen ett lyckorus i kroppen när jag fick se att jag hade fått tillbaka det här:



PLUTTEN! 2 månader :-) Oh happy day!!